Back

Sărbătoarea de închidere a proiectului „Parteneri pentru ariile protejate – Fâneţele seculare Ponoare, Fâneţele seculare Frumoasa”

 

Evenimentul închiderii proiectului a fost marcat în cele 3 şcoli din judeţ, partenere în cadrul proiectului – Şcoala Gimnazială Bosanci, Şcoala Gimnazială Ipoteşti şi Şcoala Gimnazială Moara. Medalii şi diplome au fost oferite Rangerilor Juniori la sărbătoarea de închidere a proiectului, care a avut loc în perioada 12-15 septembrie 2016.

100 de elevii de la aceste şcoli au primit medalii, diplome şi insigna de Ranger Junior ai rezervaţiei Fâneţele seculare Ponoare respectiv Fâneţele seculare Frumoasa, în semn de apreciere şi recunoaştere pentru rezultatele frumoase din cadrul activităţilor de tip Ranger Junior, derulate în vacanţa de vară la cele două rezervaţii.

Un cuvânt despre…verde - compunere Gheorghe G. cl a VIII a B

Cu paşi mânaţi de curiozitate - compunere Alexandra G. cl. A VII a C

Timp de 5 luni (aprilie - august), elevii de la şcolile din comunele Bosanci, Ipoteşti şi Moara au participat la diferite activităţi de tip Ranger Junior în rezervaţia Fâneţele seculare Ponoare respectiv Fâneţele seculare Frumoasa. Cu ajutorul materialelor ce le-au stat la dispoziţie în Cortul special amenajat (laboratorul mobil cu binoclu şi diverse lupe de laborator, cărţi de specialitate pentru identificarea speciilor de plante) dar şi a profesorilor de specialitate, au descoperit mirifica lume a plantelor din rezervaţia cu fâneţe.

Unul dintre obiectivele acestor tabere a fost dezvoltarea respectului de către viitorii locuitori ai satului pentru valorile naturale, a patrimoniului natural local – rezervaţia Fâneţele seculare Ponoare, respectiv Fâneţele seculare Frumoasa.

Imagini de la inchiderea proiectului